Podrška nedojiljama

24 Apr, 2017

Klupa za (ne)dojenje

— Autor nedojilja @ 21:32

Već neko vreme traje akcija da se obezbede mesta za mame koje doje. To je prelepa vest! Ali me fascinira ekipa, koju bih mogla da nazovem VELIKE MAJKE, koje od tako nečeg lepog prave novu feštu. Tačnije organizuju novu akciju-SVAKA KLUPA JE ZA DOJENJE, SVAKO MESTO, BILO GDE...

Hranim dete na flašicu i ne razumem zašto bih ga hranila svuda. Mislim da je detetu potreban mir kad jede... Pa ni ja ne bih jela bilo gde, zašto bi onda moja beba ili moje dete jelo. Zanimljivo je one slikaju bebu koju doje i utrkuju se koja će bebu podojiti na neobičnijem mestu?!

Zamolila bih ih da razmisle šta će njihova deca pomisliti kad naidju na te fotografije, kad budu u pubertetu. Znam da će sad najglasnije da krenu sa pričom da je to prirodno i da će one deci objasniti svu čarobnost dojenja, da ne bi bila zatucana... Ali prirodno je i piškenje i kakenje, pa većina nas oseti nelagodu kad im neko gleda slike iz detinjstva takvog tipa. A vi delite slike i šakom i kapom.

Ne želim da utičem na nečije mišljenje, ali krajnje je vreme da neko primeti da ovo sve postaje preterano! Nikad mi ne smeta kad vidim da mama doji bebu, to je tako normalno... Ali zaista mislim da je potrebna akcija KLUPA ZA NEDOJILJE Smile  


Komentari

 1. U pravu si. Skoro svaka majka koja može, doji bebu. Dojenje je jako zdravo za bebu i treba ga promovisati, ali ne treba to postati medijska stvar niti te fotografije trebaju sve preplaviti.

  Autor lastavica — 25 Apr 2017, 06:49

 2. Treba podrzati majke koje doje, ali svakako i one koje ne doje. Svaka majka zna sta je najbolje za nju i njenu bebu. Lep tekst

  Autor Marta — 25 Apr 2017, 15:49

 3. Ja dojim i ne znam otkud u Vašim tekstovima tolika ozlojeđenost dojiljama. Ne znam što bi mojoj bebi smetalo kada poraste da vidi sliku kako sam je dojila. To je jedan prirodan čin. Doduše slikala sam samo u porodilištu. I samo da znate da se dojene promoviše, jer sve je manje dojene dece, a majčino mleko, svidelo se Vama to ili ne, neuporedivo je zdravije od adaptiranog. Majka priroda ga je stvorila ženama.

  Autor Maja — 19 Maj 2017, 01:15

 4. Draga Majo, već sam Vam odgovorila. Nisam ozlojedjena dojiljama, nego pritiskom i pričom da sve žene mogu da doje. Srdačan pozdrav!

  Autor nedojilja — 19 Maj 2017, 07:47

 5. Slažem se, ali i mi smo pod pritiskom takođe. Podrška svim mamama, dojile ili ne, svom detetu ste najdivnije na svetu!

  Autor Maja — 19 Maj 2017, 08:58


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.rs