Podrška nedojiljama

20 Apr, 2017

Podrška nedojenju

— Autor nedojilja @ 20:36

Ovo pišem, jer verujem da je potrebna podrška mamama koje ne doje. Malo je tekstova koje mogu pružiti razumevanje, a nekad i utehu mamama nedojiljama... 

JA NE DOJIM!!! To je moja odluka, moje telo i moje dete... I ti ne znaš šta je dovelo do toga... Zabadanje nosa u tudji život je omiljeni hobi ovih dana Cool. Tako lako se postavljaju pitanja: "Dojiš li? Zašto ne? Pa bilo bi ti lakše...", onda čujem pitanja usmerena prema novopečenim parovima: "Ima li šta novo? Radite li na tome? U kome je problem? Sealed

Ovo pišem jer sam se načitala o dojenju za čitav život. Dojenje je divno i sjajno je što postoji tako jaka podrška istom... Ali šta je sa mamama koje ne doje, da ne kažem ono čuveno: NISU USPELE?! 

Pročitala sam jednu priču o ženi koja je pokušala da doji, mučila se, uvučene bradavice, nedovoljno mleka i shvatila da ona nije samo dojilja (muzara), već MAMA... Tekst je prelep... Ali ispod komentar jedne MAAAAAJKE (dojilje naravno): TO ŠTO PIŠEŠ JE OPASNO!?!?

Ovom prilikom pitam šta je opasno, to što postoje čitave grupe, sajtovi, blogovi članci o dojenju? A osuda za nas koje bebu hranimo na flašicu? Verovali ili ne i mi volimo svoje bebe? I mi želimo da se okupimo i pitamo neke stvari.  Malo je razumevanja i tehničkih saveta o hranjenju na flašicu...  Ovo je prvi u nizu tekstova, pisaću o hranjenju na flašicu.

Pišite, postavljajte pitanja, rado ću odgovoriti... 


Komentari

 1. Niko ne govori da ste vi što ne dojite nemajke, ali vređanje nas dojilja nije u redu. Jednom prilikom šetala sam sa drugaricom koja ima stariju bebu od moje, koja ne doji i već jede. Moja beba, koja još uvek ne jede, probudila se i krenula da plače. Ja joj kažem kako moram da joj dam da sisa, a njen komentar je bio :"Nećeš valjda? ". Nego šta ću, mislim se, a i tebe ću da pitam. Pa onda pitanje: A zašto joj ne daš adaptirano mleko, ja joj kažem da neće, pa onda saveti koje mleko da joj dam itd. Zašto bih bebi kojoj je dovoljno moje mleko, pobogu, davala adaptirano? Da ne bih slučajno dojila napolju. Ne, Vama nedojiljama je teško da shvatite da neke bebe neće adaptirano mleko i da neće flašicu. Nudila sam ja mojoj u početku u bojazni da nije gladna ili ako je ostavljam nekome na čuvanje. Jednostavno neće. Ni po cenu gladovanja. I sada svima vama koje ne dojite je trn u oku ako vidite dojenje na javnom mestu. Ja nemam drugog izbora. Kao što ni vi nemate. I ja sam osuđena na osude javnosti (jedino da ne izvedem bebu duže od sat vremena), na to da ne smem odsustvovati iz kuće duže od sat, dva i slično. Vi mislite da je nama divno i da se mi ponudimo? E pa i nije baš tako. Jednostavno to je jedina opcija, kao i Vama vaša. I ne razumem čemu više to omalovažavanje dojilja. Zašto stalno negativni komentari. Zato se i podržava. Zbog vas takvih.

  Autor Maja — 19 Maj 2017, 01:39

 2. Draga Majo, hvala Vam što ste izdvojili vreme i pročitali moje tekstove! Ne omalovažavam ja dojilje, ja omalovažavam ispiranje mozga. To što je vaša prijateljica vama uradila, većina nedojilja svakodnevno trpi. Forumi su prepuni dojilja koje URLAJU na spomen flašice. Juče je jedna mama na nekom forumu iznela problem (beba vrišti posle 10 min sisanja) i pitala šta da radi. Komentar jedne druge je bio da proba da joj da AD mleko, na šta je masa SKOČILA! E protiv toga se borim! I boriću se da se čuje i druga strana. A svoje bebe sam dojila, dok sam imala mleka, na javnom mestu!

  Autor nedojilja — 19 Maj 2017, 07:41

 3. Slažem se. Bebu treba ponuditi ad. Najbitnije je da nije gladna. Ja sam nudila, ali nije htela. Iskreno mrzim dojenje, jer to je robija. Nikakvo uživanje. Razumem ja Vas, a isto želim i da nas dojilje neko razume. Ni nama nije lako.

  Autor Maja — 19 Maj 2017, 09:03

 4. Drago mi je da se razumemo. Iskreno žao mi je što ste pomislili da je moj blog nekakav glas mržnje protiv dojilja. Ovo pišem, jer dojilje imaju forume i blogove, a nedojilje ne, a i one su mame i potrebno im je ohrabrenje. Srdačan pozdrav!

  Autor nedojila — 19 Maj 2017, 10:59

 5. Ponuda zajma novca u svakoj sigurnosti za ljude u hitnoj potrebi. Od 10.000 € do 7.000.000 € za sve osobe koje mogu otplatiti u kratkom roku. Za više informacija, ovdje je moj e-mail ( anne.marieingrid12@gmail.com )

  Autor Ingrid — 31 Avg 2017, 20:19

 6. Zdravo,
  Ja sam žena koja nudi novčane kredite ljude kojima je potrebna i mogu da otplaćuju u razumnom roku. Od € 10,000 do € 7,000,000 za sve ljude u hitnim potrebama. Za više informacija, ovdje je moja pošta: ( anne.marieingrid12@gmail.com )

  Autor Ingrid — 31 Avg 2017, 20:20

 7. Ja sam nemačka poslovna žena koja nudi zajmove novca ljudima kojima je potrebna, uključujući preduzeća koja su u finansijskim poteškoćama. Ja daju kredite od 10.000 € do 7.000.000 € za sve ljude koji mogu otplatiti u razumnom roku. Za one koji će trebati kredit, tako da ne ustručavajte se kontaktirati mene na mail: ( anne.marieingrid12@gmail.com )

  Autor Ingrid — 31 Avg 2017, 20:21

 8. Pozdrav svima,
  Vi ste u finansijskoj potrebi da ostvarite svoje životne planove. Nemate resurse za ove projekte, tako da vam ponuditi mogućnost da dođe do pozajmljuju novac ovih projekata. Od 10.000 do 7.000.000 evra za ljude koji mogu da otplaćuju, uključujući i stečajne kompanije. Evo moje poruke: ( anne.marieingrid12@gmail.com )

  Autor Ingrid — 31 Avg 2017, 20:21

 9. Pozdrav svima;
  Zabranjeno vam je bankarstvo, ne možete se izvući finansijski. Će vam pomoći da ostvarite svoje snove i projekte, sam te sa priliku zajam novca u kratkom i dugom roku od 3% kamata. Od 6000 € do 7.000.000 € za sve ljude koji mogu otplatiti. Za više informacija kontaktirajte me poštom: ( anne.marieingrid12@gmail.com )

  Autor Ingrid — 31 Avg 2017, 20:22

 10. Hoćeš li dobiti kredit? Da li vam ozbiljno zahteva hitan zajam da započnete svoj biznis? Da li ste u dugu? Ovo je vaša šansa da postignete svoju želju, pružamo lične kredite, poslovne kredite i sve vrste kredita sa 2% kamate za više informacija molimo vas da nas kontaktirate putem e-maila (victoriasalgadoloanfirm@gmail.com)

  Autor VICTORIA — 26 Sep 2017, 15:13

 11. Pozdrav,
  Ovo je obavijestiti javnost da je gospođa Victoria Salgado, renomirani privatni zajam zajmodavac otvorio financijsku priliku za sve kojima je potrebna bilo kakva financijska pomoć. Trebate li zajam? Potrebna vam je hitna sredstva za rješavanje problema u hitnim slučajevima? Ili vam je potreban zajam za brisanje dugova ili financiranje vašeg projekta? Jeste li odbijali banke i druge financijske agencije? Nemojte tražiti više jer to je vaša prilika da postignete svoje snove. Nudimo brze i pouzdane korisničke zajmove po kamatnoj stopi od 2% za ljude, tvrtke i društva bez obzira na narudžbu kupaca ili kreditnu povijest. Naši uvjeti i uvjeti jasni i vrlo razumljivi. Naše transakcije su 100% sigurne i zajamčene.

  Pošaljite nam e-poštu na: (victoriasalgadoloanfirm@gmail.com)

  Autor VICTORIA — 10 Nov 2017, 15:51

 12. Zdravo,
  Ja sam Nikita Marković, privatni zajmodavac koji daje zajmove za životne mogućnosti. Trebate li neposredni zajam za brisanje duga ili vam je potreban kapitalni zajam za poboljšanje poslovanja? jeste li odbijeni od strane drugih banaka i financijskih agencija? Trebate li zajam za ujedinjenje ili obećanje imenovanja? Nemojte tražiti više jer smo ovdje kako bismo sve svoje financijske probleme pretvorili u nešto u prošlosti. Mi posuđujemo sredstva pojedincima koji zahtijevaju financijsku pomoć, koji imaju loše kreditne ili potrebne novce za plaćanje računa, kako bi se prodali trgovcu na razini od 2%.
  Želio bih iskoristiti ovaj medij kako bi mi navijestili da pružamo pouzdanu i korisnu pomoć i spremni smo Vam ponuditi zajam.
  Pošaljite nam e-mail na: nikitamarkovic99@gmail.com
  , sve što trebamo su vaši podaci u formatu u nastavku

  VANJSKI GRAD
  1) Ime i prezime:
  2) Država:
  3) Adresa:
  4) Jantina:
  5) Status ponašanja:
  6) Zanimanje:
  7) Broj telefona:
  8) Zanimanje na poslu:
  9) Mjesečni prihod:
  10) Iznos traženog zajma:
  11) Razdoblje kreditiranja:
  12) Ciljevi zajma:
  13) Religija:
  14) Jeste li se ikad prijavili:
  15) Datum rođenja:
  16) Govorite li engleski?

  Uvijek ćemo sve učiniti kako bismo utvrdili što ćete kompletirati kako biste vratili svoju osobnu financijsku situaciju, a zatim postavili iznos kredita na odgovarajući način. E-mel .... nikitamarkovic99@gmail.com

  Pozdrav
  NIKITA MARKOVIĆ

  Autor Nikita markovic — 28 Dec 2017, 02:19

 13. Jeste li poslovni čovjek ili žena? Trebate li sredstva za pokretanje vlastitog posla? Trebate li zajam za podmirenje duga ili isplatu računa ili početak lijepog posla? Trebate li sredstva za financiranje projekta? Mi nudimo zajamčene usluge zajma bilo kojeg iznosa i bilo kojeg dijela svijeta za (pojedince, tvrtke, pravnike i korporativne organizacije) uz našu veliku kamatnu stopu od 2%. Za prijavu i više informacija pošaljite odgovore na sljedeću adresu e-pošte: kelvinsmithfunds@yahoo.com

  Hvala

  Autor Kelvin Smith — 22 Feb 2018, 22:17


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.rs